Ez az a ház

Ivák Bence: Ez az a ház


Mikor állunk készen a gyerekvállalásra? Mindenkinek való? Megmentheti a rosszul működő házasságot? Szabad-e plüssmackót venni előre? 


A darab egy családot mutat be, ami - gyerek híján - még csak férj és feleség. Abból sem az irigylésre méltó verzió. Lacus, a férj nem hagyta el a házat három éve, felesége, Vicus dolgozik és viseli Lacus hol halk, hol hangos kritikáit. A nő gyerekért imádkozik, hátha megmenti házasságukat, de Lacus álláspontja egyértelmű: amíg nincs pénz, nincs gyerek.De nincs ház sem, csak párizsis kenyér és remény.

Ahogy haladunk előre a cselekményben, belelátunk a házasélet nem túl derűs bugyraiba. Nem tudjuk, hogy ezt hogyan is kell csinálni, mert anyáink nem tanították meg nekünk. Mi a mélypont? Honnan tudjuk, hogy jó vagy nem jó? A humor segít? Lacus és Vicus sem tudja.

A darabban feltűnik egy felsőbb erő is, angyalszárnyon, látunk majd égből leszökő gyereket, veszekedést, létrát, álmokat, lemondást és krumplit.

Szereposztás:

Vicus - Manyasz Erika
Lacus - Boros Ádám
Fiú - Kovács Olivér
Angyal - Hajdú Csilla

Író-rendező: Ivák Bence


 

Zene: Bojkovszky Tamás

Plakát:Takács Renáta

Fény: Csörgő Blanka

Video: Vincze Alina

Fotó: Szkárossy Zsuzsa

 

Bemutató: 2019.05.31.

Az előadást 16 éven aluliaknak nem ajánljuk. 

Az előadás hossza: 90 perc.


Jegyrendelés: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Jegyár: 2500,-