Magyar Szín-Játékos Szövetség


"Meghaladtuk a társulati tablókat" - Trainingspot 2018.


Az elmúlt években fokozatosan produkciós műhellyé alakult az immár 11 éve működő Trainingspot társulata. Jelenleg sok kisebb, különféle műfajú és könnyen utaztatható előadást játszanak országszerte és határon túl is. Az alapító Pap Gábor (Papesz) és Manyasz Erika társulatvezető, színésznő válaszolt újévi kérdéseinkre.

- A korábbi tervekhez képest hogy sikerült számotokra a társulat 2018-as éve?

Stuber Andrea írása

"A Marczibányi téren jártam a Trainingspot Társulat Okosok című előadásán. Az első tíz percben két meglepő felismerés ért. Az egyik, hogy jé, ide kellett az a pár mondatnyi szöveg, amit a rendező Szegezdi Róbert kérésére oroszra fordítottam valamikor az elmúlt hetekben.

Gabnai Katalin kritikája

Sérülés

"Gabnai Katalin, február

 „Száraz ágon, hallgató ajakkal /Meddig ültök, csüggedt madarak? / Nincs talán még elfeledve a dal, / Melyre egykor tanitottalak?!” Nem lehet, hogy ne idézzem Tompa Mihály A madár, fiaihoz című versét, amely alighanem kikopott a kötelezően ismerendő művek sorából, de ezt a produkciót látva kedvünk támadhat üzenni a költőnek: „Nincs elfeledve a dal!”

Trainingspot 2016-ban

"Néha meghal és újjászület" - A Trainingspot 2016-ban
Heroikus küzdelmek, pályázati bizonytalanságok és feltámadó lendület jellemezte a Trainingspot tavalyi évét. Az idén 10 éves társulat vezetője, Pap Gábor évértékelő írását közöljük.

Rendkívül hullámzó volt a 2016-os év a Trainingspot számára, többnyire és egyszerre felemelő és lesújtó pillanatokkal.

Vajdaság Ma

Hangállam

“Vajdaság több településén is nagy sikerrel mutatkozott be az elmúlt hét folyamán a budapesti Trainingspot Társulat, amelynek tagjai Adán, Csantavéren, Felsőhegyen, Tornyoson és Zentán is lenyűgözték az általános iskolás fiatalokat sajátos hangvételű, Hangállam című interaktív tantermi előadásukkal.

Fehér Elephánt ajánlója

Sérülés

"A Tantermi produkciók általában színielőadással kezdődnek, később alakulnak a közönség bevonásával interaktívvá. Pap Gábor és Manyasz Erika nagyszerű leleménye,  hogy most már az első percekben énekelnek a zenetagozatos gimnazista nézők, őket vezényli a négy felvételire aspiráló fiatal. 
Buzási Fanni gátlásosan görcsölő éltanuló, Ivák Bence nagymamai pénzzel jól kitömött, hetykén lezser amorózó. Boznánszky Anna állandó késésben kapkodó, csupaszív leányzó, Bora Levente  az örök-felvételiző,  mereven doktriner alattvaló.